Collectie & Erfgoed

Unieke verzameling van computers, spelcomputers en toebehoren

Het Bonami SpelComputer Museum is ontstaan na een jarenlange verzamelperiode van computers, spelcomputers, arcadekasten, flipperkasten en game accessoires door de eigenaren Naomi en John Groenewold.

De museum collectie die vandaag de dag tentoongesteld wordt bevat dan ook vele unieke exemplaren, prachtige collector items en bijzondere achtergrond verhalen uit de computer geschiedenis.

Stichting Bonami Spelcomputers, opgezet door Naomi en John Groenewold, is de initiatiefnemer van het spelcomputer museum. Door het samenbrengen van verschillende partijen is de stichting erin geslaagd een prachtige collectie van computers en spelcomputers tentoon te stellen.

Computers uit de industrie, homecomputers voor thuisgebruik, arcadekasten uit vergane gamehallen, de eerste spelcomputers en niet te vergeten de Pong collectie van verzamelaar Rene Lips. Allemaal erfgoed uit een prachtige, vervlogen tijd.

We nemen u niet alleen mee terug in de tijd, maar kijken ook samen naar de technologische ontwikkelingen van de toekomst. Zo biedt het museum verschillende interactieve mogelijkheden, onder andere op het gebied van virtual reality.

Ook zijn de nieuwste spelcomputers in het museum aanwezig en bespeelbaar. Bezoekers kunnen op hun gemak diverse game consoles ervaren en de nieuwste games spelen.

De volgende partijen hebben deze collectie en erfgoed voor u als bezoeker mogelijk gemaakt:
• Stichting Bonami Spelcomputers en Stichting Computermuseum
• Particuliere verzamelaars Rob Visser en Johan van den Bor
• Tentoonstelling van Rene Lips