Heropening Bonami SpelComputer Museum

20-12-2018

Het Bonami SpelComputer Museum is verheugd te kunnen melden binnenkort haar nieuwe onderkomen te betrekken. Na een succesvolle verhuizing zal het museum aankomende donderdag 20 december 2018 haar deuren openen aan de Ossenkamp 4 te Zwolle.

Oprichters John en Naomi Groenewold begonnen 20 jaar geleden met het verzamelen van oude spelcomputers en toebehoren. Inmiddels is het Bonami SpelComputer Museum, mede dankzij de inzet van vrijwilligers, Nederlands grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers.

Op de nieuwe locatie op leisure terrein ’De Vrolijkheid’ heeft het museum een nog grotere expositieruimte, waardoor er niet alleen meer museumstukken tentoongesteld kunnen worden, ook zijn er nóg meer speelgelegenheden met tientallen retro arcadekasten en flipperkasten. Deze staan allemaal op vrij spelen afgesteld voor het publiek.

Bezoekers maken op deze wijze kennis met de geschiedenis van de computer en spelcomputer en kunnen dit gelijktijdig ervaren door op de klassiekers te spelen. Ook besteedt het Bonami SpelComputer Museum aandacht aan het heden en de toekomst, zo is het mogelijk Virtual Reality te beleven of een 3D-printer in werking te zien. Vanzelfsprekend zijn ook alle moderne spelcomputers in het museum te ervaren.

John Groenewold, oprichter van het Bonami SpelComputer Museum zegt: “Dankzij de fantastische inzet van onze vrijwilligers hebben we het museum in een mum van tijd kunnen verhuizen. De komende tijd zullen we ons richten op het aanbieden van nog meer speelgelegenheden, om bezoekers kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de computer en gaming.”

Door de tijd heen is het museum meermaals van locatie gewijzigd. Met deze verhuizing heeft het Bonami SpelComputer Museum het maatschappelijk, cultureel en industrieel erfgoed verzekerd van een vaste plek voor het komende decennia. Hierdoor kan het museum zich nog beter richten op de toekomst.

Opening nieuwe pand
U bent van harte uitgenodigd om op donderdag 20 december 2018 bij de opening van het nieuwe pand aanwezig te zijn. De festiviteiten gaan om 13:00 uur van start aan de Ossenkamp 4 te Zwolle, daar waar de A28 en de N35 elkaar kruisen. Het museum is op de openingsdag tot 16:00 geopend.

Professor Willem Louis van der Poel zal als gastspreker aanwezig zijn. De Nederlandse natuurkundige en informaticus is in Nederland bekend als computerpionier en was vier jaar geleden ook als gastspreker aanwezig toen het Bonami SpelComputer Museum zich voor het eerst vestigde in Zwolle.

Op de openingsdag is entree tot het museum geheel gratis. Bovendien beschikt het museum over een riant parkeerterrein waar bezoekers kosteloos kunnen parkeren. Dus kom het museum ervaren, het is een leerzaam en vooral ook een leuk en interactief uitje voor jong en oud!