PONG Tentoonstelling

Van 21-08-2018 tot en met 31-12-2030

Momenteel is er een unieke PONG tentoonstelling te zien in het Bonami SpelComputer Museum te Zwolle. De vaste collectie van het museum is uitgebreid met maar liefst 400 verschillende PONG TV spellen, uit de privé collectie van verzamelaar Rene Lips. De uitgebreide collectie bestaat uit spelsystemen van 1972 tot 1984 en komen van over de hele wereld.

Wat is PONG?

PONG is één van de eerste videospellen. Het werkt met batjes (slechts een wit verticaal streepje) aan de linker- en rechterkant van het scherm, de witte stip is het balletje. De bedoeling is het balletje achter het batje van de tegenstander te krijgen, zo kun je een punt scoren.

Rene Lips verzamelt al 20 jaar PONG spelcomputers en heeft een indrukwekkende collectie opgebouwd. In de loop der tijd heeft Rene een voorliefde ontwikkeld voor de eerste PONG systemen, wat heeft geresulteerd in de indrukwekkende collectie die vanaf heden in het spelcomputer museum te bewonderen is.

“Een PONG voorstelling? Dat is uniek, dacht ik toen ik met Rene sprak. Met trots kijk ik naar het resultaat, 80 meter PONG machines, vanaf de allereerste. Geweldig om al dit erfgoed bij elkaar te zien staan. Ik vind het een echte eer om dit te mogen tentoonstellen,” aldus John Groenewold, oprichter van het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle.