Kom de PlayStation 5 ervaren in ons museum!

Van 07-06-2021 tot en met 07-10-2021

Vanaf heden is de PlayStation 5 Game Zone geopend voor publiek! In de speciaal daarvoor ingerichte PlayStation 5 Experience Zone kunnen bezoekers van het Bonami SpelComputer Museum kennismaken met Sony’s nieuwste spelcomputer.

In mei 2020 lieten we al weten een PlayStation 5 Experience Zone te creëren. Inmiddels is de nieuwe Sony PS5 officieel uitgebracht en staat de 5de generatie game console van Sony speelbaar opgesteld voor bezoekers van het game museum. Vanzelfsprekend is ook de nieuwe DualSense controller beschikbaar, daarnaast zijn de nieuwste games aanwezig om te spelen, waaronder Worms Rumble, Wreckfest en Astro’s Playroom.

De nieuwe PlayStation 5 Game Corner bevindt zich in de hoofdhal van het museum, waar aansluitend ook de inpandige retro arcadehal gesitueerd is die tevens is uitgebreid met verschillende klassieke flipperkasten en arcadekasten.

Het game museum is een leuke ontmoetingsplaats voor jong en oud. Wie kan dat beter bevestigen dan de eveneens uit Zwolle afkomstige rapper Sticks. Onlangs bracht de Zwolse rapper Sticks (echte naam Junte Uiterwijk) een bezoek aan het SpelComputer Museum, om de uitgebreide collectie met eigen ogen te bekijken. Sticks wist nationaal veel bekendheid te vergaren met de rapformatie Opgezwolle, het hiphopplatform Fakkelteitgroep en de later opgerichte rapgroep Great Minds. Tijdens het bezoek van Sticks werd onderstaande video opgenomen.

Kom het SpelComputer museum zelf ervaren!

Het Bonami SpelComputer Museum is verheugd om haar deuren weer te mogen openen voor publiek. Na een periode van een half jaar heeft de Rijksoverheid besloten dat het weer veilig is om uitstapjes te maken. Vanaf heden is het museum weer dagelijks te bezoeken, uiteraard worden hierbij de richtlijnen van het RIVM opgevolgd.

Om een bezoek te brengen aan het museum is het momenteel noodzakelijk om een online reservering te plaatsen. Dankzij de ruimte opstelling kunnen museumbezoekers zonder problemen de 1,5 meter afstand in acht houden. Daarnaast staan er door het hele museum op strategische plekken antibacteriële sprays opgesteld, om tussentijds de handen te kunnen desinfecteren.

Het SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op gebied van computers, spelcomputers en games. In de ruim 3.250 m2 grote expositieruimte kunnen bezoekers niet alleen de nostalgie proeven van vroeger, ook alle hedendaagse spelcomputers zijn aanwezig. Een groot deel van de collectie staat bespeelbaar opgesteld.

Daarnaast beschikt het museum over een ruime arcadehal met meer dan 70 klassieke arcadekasten en flipperkasten, waar bezoekers naar hartenlust kunnen spelen. Na het betalen van een entreekaartje zijn alle spelapparaten kosteloos te gebruiken.

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Ook in de avonduren bent u welkom, elke vrijdag- en zaterdagavond van 18:00 tot 22:00.

Door een bezoek te brengen aan het game museum kunt u niet alleen genieten van een gezellig dagje uit, u draagt ook bij aan de instandhouding van het culturele erfgoed en het voortbestaan van het museum. Wij heten u dan ook graag van harte welkom!